Обратный звонок

Оставьте номер своего телефона, и мы перезвоним вам !


Имя:
Телефон *:
Код безопасности *:


Поля с * обязательные к заполнению
Подписка на блог

Дизайн фирменного бланка: полное руководство
О ДИЗАЙНЕ

Дизайн фирменного бланка: полное руководство

Хоч би яким бізнесом ви займалися, вам потрібен добре оформлений фірмовий бланк.

Проблема в тому, що хоча фірмові бланки часто виглядають досить просто, насправді їх дизайн (особливо без великого досвіду в дизайні) може бути досить складним. У цьому посібнику ми розглянемо точний процес, який можна використовувати для розробки фірмового бланка для вашого бізнесу. Щоб показати, як це просто, ми також створимо зразок фірмового бланка для компанії.

Як бачите, він простий, елегантний, виконує своє завдання і насамперед ідеально відображає бренд.

Знати, яку інформацію включати.
Швидше за все, у вас вже є гарне уявлення про те, яку інформацію ви хотіли б включити до свого бланку, але, на жаль, це не на 100% залежить від вас. Насправді існують певні юридичні зобов'язання, яких ви повинні дотримуватися при розробці фірмового бланка (тобто певні відомості, які ви повинні включати до нього).

Ця інформація залежить від того, як організований ваш бізнес (наприклад, індивідуальний підприємець, компанія з обмеженою відповідальністю тощо), тому ось що МАЄ бути вказано на бланку для кожного типу бізнесу:

Індивідуальний підприємець:
Ваше власне ім'я
Назва вашої компанії (якщо ви «торгуєте» не як ваше офіційне ім'я)
Ваша службова адреса
ІПН (якщо зареєстрована)
Партнерство:
Всі вимоги, перераховані вище в розділі «Індивідуальні підприємці»
ВСІ партнери повинні бути вказані на бланку ( НЕ МОЖНА вказувати лише одного партнера, ви повинні назвати їх усіх: Якщо у вас довгий список партнерів, можна просто вказати, де можна знайти повний список всіх партнерів (наприклад, адреса веб-сайту) зазвичай воно закінчується на "ltd" або "limited")
Реєстраційний номер вашої компанії (якщо ви не впевнені в цьому, ви можете знайти його тут).
Ваше місце реєстрації
Юридична адреса вашої компанії
Ваш номер платника ПДВ (якщо зареєстровано)
Детальна інформація про будь-яку зареєстровану професію, членом якої ви є (наприклад, Інженерно-технологічний інститут)
Додаткова інформація
Хоча ви повинні включати інформацію, вказану вище, є кілька інших відомостей, які ви, ймовірно, захочете включити до свого бланку. Пам'ятайте, що ваші фірмові бланки будуть використовуватися для написання особистого листування з клієнтами, постачальниками і т. д., тому після прочитання того, що ви хочете сказати, вони можуть захотіти зв'язатися з вами, щоб поставити запитання або обговорити щось, що вони повною мірою зрозуміти.

Маючи це на увазі, ось інша інформація, яку ви, можливо, захочете включити:

Контактний телефон(а)
Адреса електронної пошти
Логотип (включивши логотип, одержувач одразу зможе визначити, від кого лист)
Адреса веб-сайту (URL)
Соціальні профілі (наприклад, Twitter, Facebook тощо)
Складання списку
Найпростіший і простий спосіб запам'ятати все, що вам потрібно/хочете включити у свій фірмовий бланк, це скласти короткий список.

Ви можете зробити це на папері або у своїй улюбленій програмі для створення нотаток.

Визначення інформаційної ієрархії.
На цьому етапі потрібно знати кожну частину інформації, яку ви хочете включити у свій фірмовий бланк.

 

Наступним етапом є створення інформаційної ієрархії цієї інформації.

Що таке «інформаційна ієрархія»?
Хоча це звучить складно, інформаційна ієрархія — це, по суті, химерний спосіб сказати: «Упорядкувати інформацію щодо рівня важливості». Причина цього в тому, що ви можете переконатися, що кожна частина інформації займає чільне місце у вашому остаточному дизайні. Інформація, яка не така важлива, не повинна виділятися так само сильно, як надважлива інформація (наприклад, логотип та контактний номер).

Ось як це зробити:

Крок №1 – Зареєструйтесь у Trello


Trello — це безкоштовна програма, яка, по суті, просто дозволяє впорядковувати інформацію.

Реєстрація на 100% безкоштовна і займає лише секунду. Просто натисніть кнопку «Зареєструватися», щоб розпочати перегляд.

Коли ви реєструєтеся, вам потрібно створити нову дошку. Це можна зробити, натиснувши значок «+» у верхньому правому кутку. Назвіть свою дошку якось просто, але відповідним чином

Тепер, коли ви створили нову дошку, вам просто потрібно додати список на дошку, а потім додати всю інформацію, яку ви вказали на попередньому кроці, як картки.

Примітка. Якщо ви почуваєтеся "старою школою", цілком прийнятно використовувати папір для цього кроку.

Крок № 2 - Подумайте про те, що важливо
Тепер у вас є все в Trello, наступний крок - почати думати про те, які частини інформації у вашому списку мають найбільше значення для фірмового бланка. На жаль, для цього немає чарівного рішення, оскільки це вимагатиме від вас деякого роздуму.

Сказавши це, є кілька частин інформації, які надзвичайно важливі майже всім фірмових бланків. Це:

Логотип
Контактні дані (номер телефону, адреса сайту тощо)
Це пов'язано з тим, що: а) ваш одержувач повинен мати можливість миттєво розпізнати, від кого лист, і б) йому потрібно знати, як зв'язатися з вами, якщо у на нього виникнуть питання. Ви вже знаєте, що все у вашому списку має бути включене до бланку, тому все інше залежить від особистих переваг.

Як тільки у вас з'явиться приблизне уявлення про те, яка інформація є найважливішою, переходьте до кроку №3.

Крок № 3 – Організація інформації
Третій та останній крок – почати впорядковувати елементи списку в порядку їхньої важливості. Trello робить це дуже просто, тому що ви можете просто перетягувати кожну картку (тобто кожен елемент списку) і переставляти їх у міру потреби.

Краще розташувати їх від найважливішого до найменш важливого.

1.Лого – дуже важливо, тому що одержувачі повинні миттєво знати, від кого надійшов лист.
2.Номер телефону – дуже важливо, тому що це наш кращий і найпростіший спосіб зв'язку для будь-яких питань/запитів.
3. URL-адреса веб-сайту – важливо, оскільки для одержувачів, які не хочуть дзвонити нам, відвідування нашого веб-сайту є наступним портом заходу.
4. Повна назва компанії – дуже важлива, оскільки це ще більше підтверджує, від кого лист.
5. Зареєстрований офіс – дещо важливе для одержувачів, які хочуть відвідати нас особисто або відповісти на наш лист поштою.
6. Реєстраційний номер компанії не має великого значення, але він зміцнює уявлення про те, що ми є законною, юридично зареєстрованою компанією (якою ми і є).
7.ІПН – не особливо важливий, але допомагає зміцнити довіру до нашої компанії.
8. Місце реєстрації – не має великого значення, але є обов'язковою вимогою закону.
Усі останні п'ять є юридичними вимогами, тому, хоч би якими незначними вони здавалися, їх необхідно включити.


Тепер, коли ви розглянули інформаційну структуру та ієрархію вашого фірмового бланка, настав час зосередитись на більш візуальних аспектах. Перед тим, як перейти безпосередньо до процесу проектування, важливо визначити список правил, які допоможуть зберегти ваш дизайн відповідно до бренду. Оскільки фірмові бланки, як правило, досить прості, це насправді досить простий процес, який зводиться до двох основних аспектів дизайну: кольору та друкарні.

Цвет
Вы заметите на изображении выше, что каждый аспект бренда человека использует одну и ту же цветовую схему.

Это должно относиться и к вашему фирменному бланку.

Если у вас уже есть цветовая палитра для вашей компании (например, та, что выше), вам не нужно ничего делать, кроме как придерживаться ее.

Если, с другой стороны, вы не уверены в своей цветовой схеме (возможно, ваш графический дизайнер никогда не пересылал вам палитру!), вот изящный трюк для получения цветовой схемы из вашего логотипа:

Вставьте свой логотип в Photoshop (или подобное приложение) следующим образом:

Затем перейдите в «Фильтр» > «Пикселизация» > «Мозаика»:

Выберите размер ячейки около 50, и вы получите что-то вроде этого:

Вот и все: цветовая палитра, которую вы можете использовать для фирменного бланка.

На изображении видно, что в нашей цветовой палитре  в основном есть синий, белый и черный цвета, поэтому мы будем придерживаться этих цветов для нашего фирменного бланка.

Типография (например, шрифты)

Типографика — это еще один аспект, который необходимо учитывать при разработке фирменного бланка. Как правило, большинство брендов используют только 2–3 шрифта (все, что больше, выглядит загроможденным), поэтому вам просто нужно выяснить, какую типографику использует ваш бренд, и придерживаться ее при разработке фирменного бланка. Если вы не уверены, самый простой способ узнать это — спросить своего графического дизайнера.

В противном случае вы можете использовать этот изящный трюк, чтобы определить вашу типографику на вашем веб-сайте:

Установите расширение «WhatFont» для Google Chrome .

Это установит букмарклет в ваш браузер (обведен кружком на изображении выше). Теперь все, что вам нужно сделать, это перейти на свой веб-сайт, щелкнуть букмарклет, а затем щелкнуть любой шрифт. Затем он точно скажет вам, какой шрифт используется.

Запишите шрифты, которые в основном используются на вашем сайте, и все готово.

Теперь, когда вы определились с цветовой схемой и типографикой, будет легко убедиться, что ваш фирменный бланк соответствует бренду.

Дизайн фирменного бланка
Наконец-то пришло время для веселой части: собственно дизайна фирменного бланка. Как отмечалось в начале этого руководства, мы будем разрабатывать фирменный бланк в качестве примера, но вы можете создать свой фирменный бланк на основе вашей личной информации, полученной на предыдущих шагах.

Давайте начнем:

Выбор приложения (Photoshop, InDesign, Illustrator) Первый шаг — выбрать приложение, которое вы будете использовать для создания дизайна.

Понятно, что наиболее очевидными здесь являются три варианта: Photoshop , InDesign и Illustrator .

Вам решать, какое приложение вы используете, но, по нашему мнению, Adobe Illustrator или InDesign, возможно, являются лучшими вариантами для дизайна фирменных бланков благодаря их встроенной поддержке выпуска за обрез, обрезки и т. д.

Photoshop немного сложнее настроить, так как поддержка этих аспектов ограничена, но вы можете увидеть, как настроить выход за обрез/обрезку Photoshop в этом посте.

Настройка печати (DPI, CMYK и т. д.)
Далее вам нужно фактически настроить документ для печати. Самый простой способ сделать это — использовать шаблоны, которые предлагает почти каждая типография (включая нас).

Это создаст документ в выбранном вами приложении, который на 100% готов к работе. Он будет настроен для обрезки/обрезки, а также будет иметь правильные размеры.

Если это невозможно (или если вы предпочитаете настраивать все самостоятельно), вам просто нужно убедиться, что ваш документ настроен следующим образом:

Размер A4 (210 мм x 297 мм) + 3 мм за обрез с каждой стороны (это дает общий размер: 216 мм x 303 мм)
Учитывайте область обрезки 3–5 мм внутри области выпуска за обрез (руководства по настройке помогут в этом, если это необходимо — вот как )
Цветовой режим CMYK (не RGB)
Разрешение 300 PPI/DPI (для большинства типографий)
Вот пример правильной настройки в Photoshop:

Это аналогичный процесс в Adobe Illustrator и InDesign. Кроме того, в этих приложениях еще проще настроить области выпуска за обрез.

Получить эскиз
Прежде чем приступить к дизайну в цифровом формате, стоит сделать грубый набросок того, как будет выглядеть ваш фирменный бланк и где будет располагаться каждая часть информации.

Для этого все, что вам нужно сделать, это взять список вещей, которые нужно включить, с доски Trello и набросать примерный дизайн (убедившись, что вы включили все элементы).

Примечание. Обязательно набросайте бланк вашего бланка примерно в соответствии с информационной иерархией, которую вы определили ранее.

Не волнуйтесь, если это выглядит немного грубо и торопливо, вам просто нужно общее представление о макете, чтобы вы могли перейти к следующему шагу.

Организация вашей информации
Теперь, когда у вас есть готовый набросок, пришло время приступить к переводу этого беспорядочного наброска в правильный дизайн фирменного бланка.

Для этого начните с размещения информации на бланке.

Помните, что при этом вам нужно помнить о своей иерархии, поэтому используйте разные размеры и вес шрифта, чтобы создать ощущение порядка и иерархии вашей информации.

Как видите, в информации присутствует иерархия, которая соответствует тому, как мы расположили наши элементы в Trello.

Логотип крупный, как и номер телефона. Затем адрес веб-сайта немного меньше, а остальная информация еще меньше (хотя даже здесь для создания иерархии использовался жирный текст).

Вы также заметите, что все написано шрифтом Arial (это то, что мы обнаружили ранее в руководстве), чтобы гарантировать соответствие дизайна фирменному стилю.

Добавление цвета + элементов бренда
Все, что осталось сделать сейчас, это добавить столь необходимый цвет и любые дополнительные элементы бренда на фирменный бланк.

Ми збираємося використовувати синій колір, який ми виявили раніше в посібнику, створивши палітру кольорів з нашого логотипу.

На цьому етапі ви можете додати будь-які інші елементи бренду, такі як: талісмани, зображення, візерунки і т.д.

Тепер все, що залишилося зробити, це зберегти бланк та надіслати його на друк!

Остання порада, яку ми хотіли б дати, полягає в тому, що коли справа доходить до дизайну фірмового бланка , ви завжди повинні переконатися, що в ньому достатньо вільного місця. Зрештою весь зміст фірмового бланка полягає в тому, щоб зберігати вміст листа, тому вам потрібно переконатися, що для нього є місце.

Тому робіть речі простими, мінімалістичними і не додавайте безладу!

disigner 2022-09-18 в 13:01 328 0
Теги материала



Всего комментариев: 0
avatar