Обратный звонок

Оставьте номер своего телефона, и мы перезвоним вам !


Имя:
Телефон *:
Код безопасности *:


Поля с * обязательные к заполнению
Подписка на блог

Как создать идеальный флаер
О ДИЗАЙНЕ

Как создать идеальный флаер

Для більшості підприємств листівки є незамінним маркетинговим матеріалом, і вони часто відіграють життєво важливу роль, коли йдеться про привернення уваги до події, продукту чи послуги. Якщо ви хочете створити ідеальний флаєр для свого бізнесу (або від імені клієнта), то може бути важко зрозуміти, з чого почати. Якщо ви не досвідчений дизайнер флаєрів, дуже легко випустити з уваги надзвичайно важливі фактори дизайну . Найкращі листівки здатні швидко та ефективно передати ваше повідомлення; вони роблять це за рахунок включення відповідних привабливих зображень та переконливого письменного контенту, що потрапляє прямо в точку.Справа в тому, що збалансувати візуальний та писемний контент на флаєрі може бути складно, і надзвичайно важливо, щоб один елемент не переважав над іншим.

 

Важливо пам'ятати, що якими б переконливими були ваші слова, поганий візуальний контент може розбавити ваше повідомлення і помешкати людям зрозуміти вас. Так само листівки, які виглядають чудово, але не містять якісного письменного контенту, можуть бути неймовірно відразливими і здаватися вкрай непрофесійними. Коли слова, графіка та зображення відповідають чудовому стандарту і використовують той самий тон, результати вашого флаєра можуть бути фантастичними, і вони також можуть мати чудовий ефект, коли йдеться про розвиток взаємодії з вашим брендом. 

Наслідуючи наведені нижче кроки, ви можете розраховувати на ширше поширення того, що просуваєте. Читайте далі, щоб дізнатися, як створити ідеальний флаєр , який відповідає вашим потребам та вимогам.

 

1 - Розберіться зі своїм повідомленням

Дуже важливо знати, що ви намагаєтесь сказати своїй аудиторії. Ви рекламуєте захід, послугу, запуск продукту, пропозицію тощо? Ви повинні знати це, перш ніж почати щось ще.

Важливо не лише ваше повідомлення, а й те, як воно сформульоване. Якщо ви рекламуєте продукт, послугу чи захід, схожі на те, що пропонують ваші конкуренти, ваш флаєр повинен переконати вашу цільову аудиторію в тому, що вони мають обрати саме вас, а не інших. Ось чому так важливо, щоб ваші повідомлення/фразування були правильними.

 

Характер вашої аудиторії повинен визначати, що є ваше повідомлення і як воно передається. Наприклад, якщо ви орієнтуєтеся на яскраву, молоду аудиторію, вам буде корисно вибрати яскраві, захоплюючі слова, що випромінюють енергію. Візьмемо, наприклад, флаєр вище, у ньому використовують такі слова, як фьюжн і джем, але сенс залишається ясним; це реклама події/вечірки.

Якщо ви орієнтуєтеся на старше покоління за допомогою свого флаєра (або, можливо, просто на більш проникливу публику), більш стриманий підхід буде корисним. Загальний тон має бути стриманішим чи «розумнішим», проте слова повинні залишатися переконливими.

Візьмемо, наприклад, листівку про парусний спорт кунг-фу. Дизайн дуже сучасний, але водночас універсальний. Його послання дуже ясне, і хоча кількість слів, що використовуються мінімально, воно не залишає місця для плутанини.

Щоб отримати уявлення про те, як донести своє повідомлення, ви можете детально вивчити інші рекламні матеріали, які використовують компанії, які також переслідують вашу цільову аудиторію. Як ви вважаєте, що працює? Як вони формулюють своє повідомлення? Яку мову вони використовують?

Також розумно використовувати такі терміни, як «ви» та «ваш», оскільки це робить ваше повідомлення більш особистим та допомагає вашій аудиторії відчувати, що з ними розмовляють безпосередньо.

 

2 - Спростіть вашу інформацію

Яким би не було обране вами повідомлення, фактична інформація, подана на вашому флаєрі, має бути простою та прямолінійною. Ваша аудиторія повинна бути в змозі зрозуміти, хто ви, що ви робите і яке повідомлення ви передаєте протягом декількох секунд після того, як ви візьмете ваш флаєр. Зараз не час для багатослівних прикладів прози (залишіть це для брошур чи інших докладніших форм маркетингових матеріалів).

Ви повинні спробувати викласти своє повідомлення якнайкоротше і прямо. Один із способів зробити це – використовувати маркери та короткі заголовки. Наприклад, листівка використовує маркери (хто, де, коли тощо), щоб не ускладнювати завдання.

Ви також повинні переконатися, що увага відразу ж привернена до найважливішої інформації, такої як ваша флагманська рекламна пропозиція (або ще щось, що може бути вашим основним повідомленням). Ви можете зробити це, використовуючи яскраві кольори, жирний/великий текст тощо (докладніше про це пізніше).

У флаєрів зазвичай є всього кілька секунд, щоб привернути увагу, тому те, що ви намагаєтеся зробити, має бути негайно сприйнято вашою аудиторією. Важливо пам'ятати це.

 

3 – Використовуйте великі високоякісні зображення

Іноді зображення можуть сказати набагато більше ніж текст. Великі зображення можуть привернути увагу здалеку та продемонструвати ваші переваги навіть без необхідності читання будь-якого контенту. Через це зображення, які чітко передають, хто ви і чим займаєтеся, може бути на вагу золота.

Під час розробки флаєра майже завжди варто використовувати великі зображення. Однак важливо, щоб самі зображення були найвищою якістю. Якщо можливо, ви можете захотіти, щоб зображення були зняті вам професійно (але це може бути дорого).

Ви можете побачити фантастичний приклад використання великих високоякісних зображень у флаєрі. Цей флаєр рекламує вечірку на відкритому повітрі, і, як ви можете побачити, текстовий зміст досить мінімальний. Це тому, що зображення робить всю роботу за вас. Це дає вам краще візуальне уявлення про те, на що буде схожа подія, ніж слова. Крім того, це гарантує, що флаєр буде надзвичайно привабливим.

Великі зображення також можуть бути точкою фокусування для вашого флаєра, як показано на досить яскравому японському флаєрі вище. Фотографія посередині привертає вашу увагу.

Не намагайтеся розтягувати зображення з низькою роздільною здатністю, щоб збільшити їх, оскільки це просто зробити їх зернистими чи пікселізованими. Погано зроблені або зернисті зображення можуть викликати миттєві асоціації з чимось неякісним і навряд чи спонукають ваших потенційних клієнтів захотіти мати з вами справу.

В той час, як деякі листівки насправді лунають вручну одержувачам, інші часто залишають в офісах і магазинах, щоб люди могли забрати їх самі. Привабливі, чіткі зображення, які можна побачити здалеку, можуть бути дуже ефективними для спонукання людей підійти до флаєра, щоб дізнатися більше.

 

 4 - Упевніться, що ваш заголовок великий і жирний

Заголовок, що привертає увагу, є обов'язковим, коли праворуч доходити до розробки відмінного флаєра. Ви повинні ретельно підбирати слова, щоб переконатися, що вони мають потрібне вплив. Чим менше, тим краще, коли справа доходить до заголовків, тому ваше повідомлення має бути чітким, коротким та недвозначним. Ви повинні спробувати сказати те, що вам потрібно сказати якнайменше слів.

Ця тактика часто використовують у газетних заголовках (особливо у бульварній пресі). Вони зазвичай містять не більше кількох слів і часто використовують такі прийоми, як алітерація, щоб донести своє повідомлення надзвичайно простим, але виразним способом.

Заголовок вашої листівки має бути газетним, щоб перехожі відчували себе заінтригованими та нездатними встояти перед соблазном дізнатися більше. Довгі заголовки із надто великою кількістю слів можуть послабити ваше повідомлення та запутати ваших потенційних клієнтів.

Хороший спосіб залучити людей — поставити запитання. Це запитує: "Ви думаєте про новий будинок?" Якщо відповідь так, це, ймовірно, порушить вашу цікавість, і ви, ймовірно, будете читати далі. Ще одна листівка із гарним простим заголовком від Поетичного суспільства. Заголовок сміливий, простий і не залишає двозначності щодо того, що просувається. Кольори також ідеально поєднуються з кольорами, вибраними для фону, що робить їх неймовірно контрастними. Здається, що слова неможливо ігнорувати (докладніше про колір пізніше).

Варто пам'ятати, що ваш флаєр може боротися за увагу з іншими флаєрами, і довгий розтягнутий заголовок, який нелегко прочитати здалеку, може залишити ваш флаєр непоміченим. Безумовно, варто витратити якнайбільше години на перестановку заголовка, поки ви не придумаєте щось таке ясне, коротке, потужне та упевнене, наскільки це можливо.

 

5 - Розділіть інформацію на розділи / абзаці

Хоча чим менше, тим краще, коли йдеться про зміст, обов'язково має бути деяка письмова інформація, яку ви просто не можете не включити до свого флаєра. Можливо, вам потрібно детальніше розповісти про послуги, на які натякає ваш основний заголовок, або, можливо, у вас є контактні дані для відображення.

Щоб включити листову інформацію найбільш ефективним та лаконічним способом, ви можете розділити її на розділи чи абзаци, які легко читати та розуміти. Великі та непотрібні розділи письменного матеріалу навряд чи будуть прочитані до кінця, тому вам слід вирішити, яка інформація просто має бути вказана у вашому флаєрі, а яка може бути опущена. Будьте жорстокі за вашим редагуванням.

Як правило, якщо ви вирішите вибрати двосторонній флаєр, доцільно відправити більшу частину вашого листового контенту в кінці, де ви зможете детальніше пояснити свої послуги, а ключові моменти, які вам необхідно зробити, будуть викладені на початку. Якщо ви подивитеся на зворотний бік флаєра, ви побачите, що інформація чітко розділена на абзаци/розділи, що полегшує читання та розуміння змісту.

У той же час передня частина флаєра залишається простою з великим жирним заголовком (див. попередній пункт) і всього парою фрагментів іншої важливої ​​інформації.

Поділ вашої інформації на шматки спростити сприйняття та забезпечити правильне розуміння основних моментів вашого повідомлення. Флаєри мають бути якомога легшими для читання, тому маркери та короткі списки є такими потужними варіантами. Контактна інформація зазвичай друкується внизу листівки, незалежно від того, чи ви хочете друкувати її на одній або обох сторонах.

Якщо хтось вирішує перевернути ваш флаєр, це зазвичай означає, що лицева сторона викликала у них бажання дізнатися більше про ваші послуги, тому не стесняйтесь заглиблюватися в подробиці на звороті, зберігаючи при цьому простоту та легкість читання. Як ви можете.

 

6. Зберігайте простоту типографіки

Бути розумним з типографікою має вирішальне значення, і розумний вибір шрифтів може означати різницю між тим, що ваші флаєри будуть прочитані або відкинуті миттєво.

Шрифти використовують, щоб передати певні емоції чи викликати асоціації, такі як мужність, жіночність, авторитет, веселощі, зрілість чи юнацька яскравість. Важливо, щоб ваші шрифти легко читалися, і вам слід повністю уникнути складних шрифтів, що важко піддаються розшифровці, які можуть скомпрометувати ваше повідомлення.

 Ви можете побачити, що основний шрифт може бути досить стильним і модним, але він трохи важко читаємо і виглядає трохи дилетантськи.

Більшість дизайнерів намагаються не використовувати більше двох різних шрифтів на флаєрі, тому це гарне практичне правило. Можна використовувати кілька шрифтів, але потрібно багато важкої роботи, щоб переконатися, що вони взаємодіють узгоджено.

Розмір шрифту також важливий. Ми вже обговорювали важливість великих, жирних заголовків, але й інша письменна інформація також має бути досить великою, щоб її можна було легко прочитати. Чим менше слів ви використовуєте, тим більшим може стати ваш шрифт, і ваш флаєр не буде виглядати грязним і захаращеним.

Можна використовувати лише один шрифт, як це зроблено на флаєрі. Він використовує різні розміри шрифту для створення ієрархії інформації.

Пам'ятайте, що не всі шрифти, які можуть привернути вашу увагу при перегляді в цифровому форматі, можуть добре виглядати на папері, тому якщо ви тільки починаєте у світі створення флаєрів, можливо, буде розумно перестрахуватися. Пошукові системи можуть бути неймовірно корисні, коли праворуч доходити до визначення найбільш відповідного типу шрифту для певного типу бізнесу або продукту.

Якщо ви сумніваєтеся, краще дотримуватися чогось перевіреного та универсального. Нові шрифти можуть бути забавними, але якщо ви не керуєте дитячим садком чи цирком, вони, як правило, не є синонімом якості чи цілісності.

 

 7. Використовуйте колір у своїх інтересах

Вибір правильної кольорової схеми для вашого флаєра – це те, що ніколи не слід забувати, оскільки колір може визначати весь тон вашого друкованого матеріалу. Характер вашого бізнесу знову є неймовірно важливим фактором, який слід враховувати, коли йдеться про колір. У той час як яскраві основні кольори завжди подобаються молодим і безтурботним, люди похилого віку можуть визнати їх кричущими.

Якщо ви хочете викликати почуття витонченості та класу, ви можете вибрати кремову або навіть просту чорно-білу схему кольору, можливо компенсовану насиченим кольором зображення. Якщо у вас вже є логотип, ви можете розглянути можливість використання кольорів, які є в ньому, для вашої кольорової схеми або, принаймні, вибрати кольори, які доповнюють його.

Якщо у вас є зображення, які ви готові використовувати, ви можете розглянути їх, щоб вибрати кольори, які можуть бути посилені загальною схемою кольору вашого флаєра. Найкраще вибрати два чи три насичені кольори, щоб усе було просто сфокусовано.

Ви також можете використовувати яскраві кольори у своїх інтересах, щоб ваш флаєр виділявся з толпи, як це робить зображення Shop Spotlight.

 

8. Попросіть одержувача зробити щось

Майже, напевно, мета вашого флаєра — спонукати ваших потенційних клієнтів виконати певну дію. Це може бути будь-що, наприклад, скористатися спеціальним пропозицією, відвідати захід або приєднатися до схеми, яку ви використовуєте. Буквальна вказівка ​​вашим потенційним клієнтам або покупцям щось зробити може здатися очевидним кроком, але багато людей не роблять цього і в результаті втрачають свій бізнес.

«Заклик до дії» - це залишковий запит або інструкція, що нагадує покупцю про те, що потрібно зробити кроки, до яких його підштовхує решта флаєра.

Приклади CTA можуть включати такі фрази, як «чому не зв'язатися сьогодні?», «Подзвоніть, щоб дізнатися більше» або «зареєструйтесь зараз». зазвичай розміщуються у нижній частині вашого дизайну.

Ціль вашого заклику до дії — гарантувати, що вашому повідомленню буде надана остання можливість потрапити до мети. Ви можете надрукувати його великим жирним шрифтом або навіть використовувати червоний/яскравий шрифт, щоб надати йому додаткової ваги.

Листівка не марнує годину, коли праворуч доходити до заклику до дії. Мало того, що центр має великий заклик до дії, внизу є додатковий заклик до дії, щоб повідомлення не загубилося.

 

9 – Уникайте великої кількості маленьких зображень

Розмір зображення неймовірно важливий. Ви не хочете, щоб ваша аудиторія мружилася, намагаючись зрозуміти, що насправді зображено на картинці. Таким чином, коли праворуч доходити до вибору зображень, розумно використовувати підхід «менше означає більше».

Занадто багато маленьких зображень також може призвести до плутанини та безладдя, але одне або два зображення великого розміру можуть бути неймовірно ефективними для надання ваших послуг простим, але потужним способом. Якщо у вас є більше зображень, якими ви хочете поділитися з громадськістю, ви можете натомість використовувати їх на своєму веб-сайті або у великих друкованих рекламних матеріалах.

У флаєрі для ресторану в Дубаї використовують лише одне просте яскраве зображення, щоб спонукати потенційних гостей до подальшого вивчення. Це виглядає фантастично, оскільки зображення велике і дуже високої якості.

 

Як роздрукувати флаєр
Тепер, коли ви взялися за основну частину процесу проектування, потрібно знати, як роздрукувати флаєр.

Саме тут часто припускаються типові помилки навіть найдосвідченіші поліграфісти. Нижче наведено кілька ключових аспектів, на яких вам потрібно зосередитися, щоб ваш друкарський флаєр виглядав саме так, як ви задумали.

1 Правильно налаштуйте файл

Більшість поліграфічних компаній мають певні вимоги до того, як ви налаштуєте свій файл. Неважливо, чи використовуєте ви Photoshop, InDesign, Illustrator або будь-який інший додаток для дизайну, ви повинні дотримуватися цих вимог, щоб друкований флаєр вийшов саме таким, як ви очікували.

Одна річ, яку вимагатимуть майже всі поліграфічні компанії, - це правильне настроювання випуску за обріз та обрізки. По суті, обріз та обрізка гарантують, що навіть з невеликою помилкою ваш флаєр все одно буде таким, як задумано після друку.

Потрібні як обріз, так і обрізка по 3 мм шкірна (всього 6 мм). Для випуску під обріз 3 мм ви повинні переконатися, що фон вашого флаєра виходить за межі лінії обрізки на 3 мм по всьому периметру флаєра. Що стосується обрізки, необхідно переконатися, що весь текст та будь-які важливі зображення знаходяться в межах 3 мм від лінії обрізки. Це робиться для того, щоб жодний важливий контент не був обрізаний у процесі обрізки.

 

2 - Перетворення на CMYK

Також майже всі професійні поліграфічні компанії використовують процес друку CMYK, а не RGB. Тому вам необхідно перетворити дизайн вашого флаєра з RGB на CMYK, перш ніж відправляти його на вибраний вами принтер.

Це потрібно, якщо ви використовуєте Photoshop, оскільки дизайн за замовчуванням створюється RGB. З іншого боку, якщо ви використовуєте Adobe Illustrator, ваш дизайн може бути у кольоровому форматі CMYK. Однак, якщо ви використовуєте зображення високої якості у своєму дизайні флаєра, можливо, їх також потрібно перетворити.

Щоб дізнатися більше про CMYK та RGB, ознайомтесь з посібником, в якому детально описано весь процес. 
Якщо ви прочитали більшу частину цього посібника, то ви, сподіваюся, відчуєте собі впевненіше при розробці флаєра для свого бізнесу (або для вашого клієнта). Очевидно, що творчий процес, як і раніше, багато в чому залежить від вас, і хоча цей пост служить відмінним керівництвом для вашого проекту, ніщо не замінити гострого погляду на дизайн.

Слід також зазначити, що не слід брати до уваги кожний пункт цього керівництва; все залежить від вашого конкретного проекту. Наприклад, є кілька чудових дизайнів флаєрів, у яких використовують безліч різних типів друкарні. Є також кілька відмінних чорно-білих флаєрів (загалом безбарвних), які чудово працюють, та флаєри, в яких абсолютно не використовуються фотографічні зображення.

Однак здебільшого дизайн вашого флаєра повинен відповідати основним пунктам, викладеним у цьому посібнику . У вас має бути чіткий заголовок, прості чіткі абзаци тексту, заклик до дії та, найголовніше, чітке повідомлення.

disigner 2022-09-04 в 19:32 336 0
Теги материала



Всего комментариев: 0
avatar